şekersiz muhteşem tatlar, kekler ve daha neler neler !...

                                                                                                             

                                                          "her şey sende ve doğada gizli "                                                                                                                         Perihan Yıllı,2012                                                                                                                 

     






Şekeri şekerlemeleri 
alışkanlıklarımızdan çıkarmaya 
ne dersiniz? 
Tuzun tahrip edici özelliklerine, vücut ter ve idrar yolu ile atılım yaparak bir miktar hoşgörülü olabiliyor .
Oysa şeker , kesinlikle atılamıyor!...
üstelik kemik ve diş kaybına sebep oluyor...
tercih sizin !


Deneyin!muhteşem damak tatları tek yapılacak şey hayal dünyanızın sınırlarını genişletmek


Şekersiz Kek


İkram ettiğinizde şekersiz ve tatlandırıcısız olduğuna kimsenin inanmadığını göreceksiniz.
2 su bardağı tam un
1 su bardağı sut ya da soda
Kuru meyvelerden kıyılmış halde 2 avuç dolusu (kayısı, kuru üzüm, dut kurusu, incir...büyük meyveler ince ince doğranmış..).
1 pk kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat (eklemeden önce üzerine birkaç damla limon suyu sıkılırsa kokusu gider)
Hepsini çatalla ya da çırpma teli ile karıştırıp kek kalıbında 170-180 C’de 20 dakika kadar pişirin. Pişme kontrolünü bıçakla yapın.
Bu tarif son derece esnektir. İsteyen farklı unlarla, kakao ya da tarçın ekleyerek (tarçın kuru meyvelere çok yakışır) yapabilir.
Kıyılmış ceviz ve fındık bu tarifte çok güzel gidiyor. Kakaolu denemek isteyenlere not, meyve çok baskın olduğundan kakao pek fark edilmiyor.

*Yağ ve yumurta orijinal tarifte yok. İsterseniz 1 fincan kadar yağ ve 1 yumurta ekleyip, sütü yağ ve yumurta başına 2 kaşık azaltabilir ya da unu artırabilirsiniz.

Elde ettiğiniz hamurun kıvamı hassas değildir. İlk denemeniz sonrasında daha katı ya da daha yumuşak kek istiyorsanız sıvı miktarını biraz artırın ya da yumurta ekleyin.
Yumurta eklendiğinde öncelikle yumurtanın çatal ya da çırpma teli ile çırpılması önerilir.
*Bu tarif hemen hazırlanacak şekildedir. Beğendiğiniz takdirde bir sonraki denemenizde kuru meyveleri bir gece önceden 2 bardak süte yatırmanızı ve yukarıdaki tarifi, meyvelerin emdiğinin dışındaki serbest süt miktarını 1 su bardağına tamamlayarak uygulamanızı öneririz. Bu takdirde meyve ile tatlanmış süt ve yumuşamış meyvelerle ayrı bir lezzet elde edersiniz.

Şekersiz Sütlü Tatlı
İşte beyaz sekersiz en kolay tatlı:
Kıyılmış kuru incir ya da kuru kayısıları 1 gece önceden kaselere sütün içine yatırın. Kaselerin üzerlerini kapayıp, buzdolabında tutun. Kuru meyveler süt ile yumuşuyor ve süte jelimsi bir kıvam veriyor. Eğer 2 gün buzdolabında bekletirseniz puding kıvamında, çok lezzetli bir tatlı oluyor.
Bunu bütün inciri süte en az 24 saat yatırım (yine buzdolabında), kıyılmış ceviz ile değişik bir incir tatlısı olarak sunabilirsiniz. Karanfil, tarçın..vb sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Eğer buzdolabında 2 gün bekletirseniz tadı daha da olgunlaşıyor, özellikle önerilir.

Şekersiz, Kuru Meyveli Kurabiye
Kuru tatlı meyve - en az 2 su bardağı dolusu (kuru uzum, dut kurusu, incir ve kayısı ince kıyılmış olarak)
2,5 su bardağı tam un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu + 1 çay kaşığı karbonat
Yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı
İstendiği takdirde kıyılmış fındık, ceviz..vs ve baharat olarak tarçın koyabilir
(i) Tüm malzemeleri karıştırın. Ele bulasan ve tipik kurabiye hamuru kadar kati olmayan bir hamur elde edin.
(ii) İki kaşıkla/elle tepsiye dizin (sekil verilemiyor zaten).
(iii) 180 derecede pişirin (Kekteki gibi bıçak kontrolü yapıp, çok fazla pişirmeden alınması önerilir. Daha sert kurabiye isteniyorsa pişme süresi uzun tutulabilir).
Yumurta tarifte verilmedi ancak bağlayıcı olarak 1-2 yumurta ekleyip, sütü yumurta başına 2 kaşık kadar azaltabilir ya da unu artırabilirsiniz
PÜF NOKTALARI :
-Gerçekten tatlı olmasını istiyorsanız kuru meyve miktarını artırın. Miktarı artırdığınızda, kimse içinde beyaz şeker olmadığını anlayamaz.
-Eğer vaktiniz var ise incir ve kayısıyı 1 gece önceden 2 su bardağı sütün içine yatırın. Ertesi gün hamurunuzu bununla yoğurun. Tatlılık kurabiyeye daha iyi yayılmış oluyor.
-Ölçüler hassas değil. Yağ/süt/un karışımıyla oynayabilir, daha katı ya da daha yumuşak yapabilirsiniz.
Bir de vücut kimyasallarını,hormonların denge içinde çalışması için derin nefes egzersizleri çok önemlidir. Bir Yudum Nefes Kitabı^ nda kendiniz için rahatlıkla uygulayabileceğiniz teknikleri bulabileceksiniz.

şu şekerin hiç şakası yok!... | pozitifid     

pozitifid.blogspot.com/.../su-sekerin-hic-sakas-yok.ht 






http://pozitifid.blogspot.com.tr/2015/06/bir-yudum-nefes.html

 

 Kişisel Gelişimin Profesyonel Tasarımı  &
                içindeki sen ile keyif dolu yolculuğun sınırsız keşfi
                                                                           
fatih - fevzipaşa cd 27/3
http://pozitifid.blogspot.com
http:pozitifid.wordpress.com
http://pozitifid.wix.com/pozitifid/
pozitifid.kisiselgeişim@facebook.com
pozitifid@gmail.com


kaynak

Popüler Yayınlar